©2019 by Unitat Parroquial de Suria. Proudly created with Wix.com

 

NOTICIES

             ---      

Pròximament ...

APLEC A SANT SALVADOR 

El passat diumenge 15 de Setembre els feligresos de la vila de Súria ens vam apelgar a l’ermita de Sant Salvador per a celebrar la missa dominical i gaudir d’activitats tals com: balls catalans a càrrec del grup infantil i juvenil del Foment Cultural de Súria, vermut musical, dinar popular i ballada de Sardanes a càrrec de la Cobla de Súria. La participació fou moderadament elevada i els assistents, grans i menuts, van disfrutar d’un dia de fe, cultura, natura, germanor i tradició.

 

Vindrem Jesús als vostres braços

si il·lumineu els nostres passos

amb la claror dels vostres ulls divins.

FESTA MAJOR I MISSA A COANER

Amb motiu de la festa del naixement de la  Verge Maria, el Santuari de Coaner els dies 7 i 8 de setembre ha celebrat la seva Festa Major. Els veïns de Coaner i  rodalies (Súria, Salo, Palà, Valls..., i altres amics del Santuari) han assistit a tot un seguit d'activitats (sopar i música sota els estels, ballades de sardanes amb la Cobla de Súria, una xerrada i exposició sobre la vida de la dona pagesa del passat segle a la comarca del Baix Solsonès, entre altres activitats diverses) i el Diumenge a les 11 del matí, el rector de Coaner, Mn. Joan Casals, ha celebrat l’eucaristia amb la col·laboració de música en directe, recitació i cant dels goigs de la Mare de Déu de Coaner amb una església plena de gom a gom. Al sortir de Missa s’ha felicitat a totes les Coaner amb una bonica foto de conjunt, sumant-ne ja 20 de presents.

MISSA "ROCIERA" PER SANTA MARIA

El passat dijous 15 d' Agost, per Santa Maria, es va celebrar una missa "rociera" a la plaça del barri de la Colònia (Súria) com a part del seu programa de Festa Major. La missa es va iniciar a dos quarts de dotze i finalitzà al migdia. La mateixa fou presidida pel Mn. Joan Francesc Casals i acompanyada pel Cor Rociero del Pont de Vilomara que convertí cada cançó en una autèntica pregaria cantada. Va ser una cerimònia molt sentida i gaudida per  un centenar de persones.

Sortida a Sant Salvador        

Avui, dimarts 6 d' Agost, dia de la transfiguració de Jesús, s'ha fet una caminada popular a l' ermita de Sant Salvador, enclavada a la muntanya amb el seu mateix nom i ubicada a la cara Nord de la vila de Súria. A les 7 del dematí alguns feligresos han emprés la marxa, des de la Parròquia Sant Cristòfol fins a l' ermita abans esmentada. D'altres han pujat en cotxe a les 8 del matí, hora en la que s'iniciava la missa a llaor de Sant Salvador. Fou una missa força multitudinària. Finalitzada la celebració eucarística, s'ha realitzat un esmorzar fraternal a l'aire lliure. L'activitat, un any més, ha estat ben acceptada i la participació, any rera any, va incrementant-se.  

El BISBE DE SOLSONA FA LA MISSA A SÚRIA

El passat diumenge 21 de juliol el bisbe de Solsona Xavier Novell  va oficiar la missa a l'església Sant Cristófol de Súria, en la que van assistir el ministeri musical, el grup d'escolans, la família d'un nadó que va entrar a formar part de la comunitat cristiana a través del baptisme,  i una bona colla de feligresos. Al acabar la celebració eucarística el nosttre bisbe va realitzar varies confessions y va saludar amb afecte a tots aquells que si van apropar.  ... v

 

TROBADA A LOURDES DE LA NOU     

El diumenge, dia 21 de Juliol, varis feligresos de la nostre comunitat cristiana es van trobar a l' Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes al Santuari de Lourdes de La Nou (Berga) on van compartir l'eucaristia, un dinar fratern, l'exposició del santíssim i un comiat de germanor cantant l'hora dels adeus.

L' ESGLÉSIA EN CONSTANT FORMACIÓ

L'església, que no son tan sols el grup de pedres que conformen l'edifici, sinó el conjunt de persones que conformen la comunitat cristiana del nostre poble, està en constant procés de transformació. Tres membres de la nostre unitat parroquial estan realitzant un curs intensiu de lideratge pastoral per laics que esperem els sigui de gran utilitat alhora de fer créixer una comunitat sana, feliç i catòlica. Son varies les formacions que realitzaran durant el transcurs d'aquest any. 

FESTA MAJOR A LLAOR DE SANT CRISTÒFOL        

El dimecres dia 10 de juliol fou la festa de Sant Cristòfol, patró de la Parròquia i de la vila. Aquell mateix dia, a les 11 del matí, es va celebrar una Missa Solemne en honor del Sant. A les 12 del migdia es va celebrar el ritual de benedicció de xofers i cotxes davant de l’ església parroquial i, com a colofó del dia, a les 8 del vespre, es va celebrar un segona benedicció de xofers i vehicles, en aquesta ocasió, davant l’ església de Salipota.

El diumenge dia 14, a les 11 del matí, es va celebrar una segona Missa Solemne de Festa Major.

Per finalitzar, el dilluns dia 15, a les 11 del matí, es va celebrar una missa per tots els difunts de Súria d' aquest últim any.

Els feligresos van mostrar interès i força participació en totes les activitats realitzades.

DIUMENGE CORPUS I FESTA FINAL CURS CATEQUESI

El diumenge 23 de Juny, diumenge de Corpus, els nens, pares, monitors, voluntaris, catequistes i el nostre mossèn vam esmorzar junts coca i xocolata, vam jugar i vam realitzar la catifa de Corpus. Tots hi vam col·laborar i el procés, més que el resultat, fou preciós. Al migdia vam celebrar una multitudinària missa a la parròquia de Súria en la que, durant el sermó, es va aprofitar per a oferir una presentació sobre l'acció caritativa de l'església, Càritas Parroquial de Súria. Durant la missa vam poder comptar també amb servei d'escolans i amb la coral de música juvenil en directe.  

TROBADA CÈL·LULA ALPHA 

El dijous 20 de Juny ens vam reunir el grup Alpha 2017, 2018 i 2019, ara com a cèl·lula primera de la nostre parròquia. A les 7 vam realitzar la missa a la Capella del Santíssim; aleshores vam iniciar un període de pregària que va anar seguit de la lectura i exposició d'un fragment de l'evangeli sobre el que, posteriorment i en grups reduïts, hi vam reflexionar. Com a cloenda, ens vam dirigir a la sala-menjador on, tots junts, varem compartir un sopar carregat d'alegria, anècdotes i amor a Jesús.

Un cop al mes, aquesta cèl·lula es retrobarà i junts seguiran aprofundint en la fe, en la vida i en l'amor a Crist.

PREPARANT CORPUS

Voluntaris i col·laboradors de la parròquia de Súria, comencen els preparatius per a la celebració de Corpus del proper diumenge  dia 23 de Juny. Enguany es prepararà una catifa amb serradures tenyides de colors, un mural, es faran  jocs diversos, esmorzar de germanor, entre d'altes activitats festivo-religioses. Encara queda molta feina per fer. Som'hi! 

HOSPITALITAT

Els dies 8, 9, 10, 11 i 12, un grup de fidels de la nostra Parròquia aquests dies estan realitzant el pelegrinatge al Santuari de la Mare de Déu de Lourdes, a França. Preguem sigui per a ells experiència viva de comunió eclesial i sigui per a tota la nostra Unitat Pastoral un increment de gràcia i salut espiritual. Bon camí ! 

FINAL CURS ALPHA  2018/19

El dissabte 1 de Juny es va celebrar, a Sant Salvador de Torruella, una trobada festiva amb tots els que van realitzar l'Alpha enguany. La trobada va significar un punt i final pel que fa al curs, però un punt i seguit en el camí de la fe dels seus participants.  Les activitats de la jornada van incloure una missa guiada, pregària col·lectiva, bons propòsits i un bon dinar de germanor.  

ASSEMBLEA CÀRITAS SÚRIA

El passat dimecres dia 22 de Maig, a les 5 de la tarda, al Centre Sant Salvador de Súria, es va celebrar l’ assemblea anual  de Càritas on es va parlar de la situació econòmica actual de l'entitat, del balanç de la feina feta aquest últim any, de la missió i objectius futurs, dels nous projectes en curs i del perquè Càritas te un paper cabdal a les nostres parròquies, entre les temàtiques més rellevants.

ES PASQUA!

Avui, 21 d' Abril del 2019, em celebrat tots junts la resurrecció de Jesús, en una missa a l'església Sant Cristòfol de Súria on hi han participat, com molts altres diumenges, el nostre grup d'escolans, el nostre grup musical, els voluntaris i els feligresos que han assistit a la nostra cita amb Jesús de cada diumenge. Som i fem comunitat fraterna. 

VETLLA PASQUAL

Com cada any, a la Parròquia de Súria, son varies les activitats proposades per commemorar i recordar la passió de Jesús i la seva mort en creu. En aquesta imatge els feligresos de Súria assistien a una emotiva missa que tingué lloc dissabte 20 d' Abril al vespre i que durà fins ven entrada la nit. 

VIACRUCIS A SANT SALVADOR

El divendres 19 d' Abril es va pujar a la muntanya de Sant Salvador, a les afores del poble de Súria, per "reproduir" la passió del Senyor; fent parada a cada creu per aprofundir en cada misteri que Jesús sofrí durant la passió. A dalt del cim, a l'ermita de Sant Salvador, es van besar els peus de Crist, culminant així el viacrucis d'aquest any 2019. 

           ---                

En procés 

       ---                  

En procés